Η Ακαδημία Έρευνας και Κατάρτισης Αυτισμού του Αγίου Παύλου (SPARTA) ιδρύθηκε πριν από αρκετά χρόνια από τον Δρ. Μιχαήλ Λαφασάκη, αφού είδε την ανάγκη για επίγνωση του Αυτισμού και την έλλειψη υπηρεσιών για παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειές τους σε ένα αγροτικό χωριό στην Ελλάδα. Έχοντας παράσχει υπηρεσίες για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ο Δρ. Λαφασάκης επιδίωξε να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα προωθούσε την έρευνα, καθώς και θα παρείχε υπηρεσίες και θεραπεία για αυτά τα υπό εξυπηρέτηση παιδιά με σοβαρό αυτισμό σε αγροτικές κοινότητες. Έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο, δημιούργησε το SPARTA, και τα τελευταία χρόνια, το SPARTA έχει διαμορφωθεί και άρχισε να παρέχει υπηρεσίες στην Κρήτη. Οι ερευνητές μας ήταν σκληροί στη δουλειά, όχι μόνο ξεκινώντας τις επιχειρήσεις, αλλά και ξεκινώντας την έρευνα που πιστεύουμε ότι μπορεί να επεκταθεί σε αυτές τις πρακτικές, και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα βοηθήσουν άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των ταπεινών αρχών μας και πόσο μακριά έχουμε φτάσει!

Μετά από σκληρή δουλειά, εξασφαλίσαμε και ανακαινίσαμε το πρώτο μας κλινικό γραφείο στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα. Όταν αυτό ολοκληρώθηκε, ξεκινήσαμε να εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας, καθώς και να ξεκινήσουμε τις πρώτες προσλήψεις και αξιολογήσεις μας!

Όπως αναφέρει η αποστολή μας, τα προγράμματα του SPARTA περιλαμβάνουν μια πολυδιάστατη προσέγγιση της θεραπείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να τους δώσουν μια πιο ανεξάρτητη γεμάτη ζωή!

Από το καλοκαίρι του 2020, η SPARTA επιστρέφει στην παροχή υπηρεσιών, είτε από απόσταση είτε ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες κοινωνικής απόστασης.